Jumaat, September 18, 2009

SeLamAt hari Raya....Maaf Zahir Batin...

Kepada semua yang mengenali saya dan keluarga saya:~
 



Selamat Hari Raya pembuka bicara,
Ampun maaf pohon dipinta,
Halalkan makan, minum & segalanya,
Yang keroh dibuang ambil yg ”clear”

Bulan Syawal bakal menjelma,
Kuih muih sudah tersedia,
Berhati-hati di jalan raya,
Moga sampai dengan selamat di destinasi anda....

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kami sekeluarga mengucapkan
 

Selamat Hari Raya Aidilfitri
 
&
 
”Selamat Bercuti”
 
   
 
Thanks you.
 


Yours truly,

Khamis, September 17, 2009

Lovely Giveaway By Zaza...


The whole lot of september giveaway #2
haaaa..ni giveaway yang ketiga ye ros join...jadi best lak join contest2 giveaway ni..biarlah x dpt pun..ada rezki dapatla..kan Zaza kan...he3...
Jom la join ye...rugi tau kalau x join..comel2 giveaway tu...sape dapat xtau la...semua atas panel hakim..sapelagi owner blognye lah.. Puan Zaza... Giveaway ni dibuat sempenan hari lahir anaknye yang ke 3th..Si kecil yang diberi nama Aidan..pada 21 september ni...(aikss sama dengan tarikh lahir anak ros le Zaza...tua setahun..hehehhee)...

Salam Lebaran

Khamis, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

Salam Lebaran Dan Selamat Hari Raya Kepada Semua Kenalan Sahabat HAndai..kejap je ye kita berpuasa dah nak masuk bulan syawal..pejam celik2..dah nak raya kita ye.

Rasanya semua dah buat persiapan ke nak sambut raya ni??? Mesti semua serba baru kan...saya pun x ketinggalan..dah xsabar nak balik kg jumpa mak,abah tercinta. Rindu sangat dah lama x jenguk.

Anak2 pun dah makin besar dah makin bijak pandai. Yang si abang dah dok sebut2 nama tokwan,tok,makndak,maksu,pakcik dia...almaklumlah sini x ramai kawan..balik sana seronoklah dia..boleh bertinju bagai dengan mak menakan dan pak menakan dia...he3..

Tahun ni serba oren...rasa nak pakai oren lak..tahun lepas kaler meroon gitu..tukar la rasa plak ye...kuih muih tahun ni seperi biasalah...mak yang buat hu3...saya buat kuih tunjuk je..tp ada jugaklah ole3 buat sendiri dari langkawi. Takkan nak balik dengan tangan kosong..x gitu ye kawan2.

Sebelum balik kg..kena clean n clear dulu rumah di sini...nak tinggal ukannya kejap..lama jugak tu...silap haribulan bertandang cik Ct ye...jadi kena bersih elok2 dulu baru blh blk kg..biar selamat.

Last sekali....untuk kawan2 yang balik kg dengan drive tu..hati2lah ye...biar lambat asalakn selamat sampai kat destinasi yang dituju. Moga2 raya kali ini memberi seribu rahmat buat kita semua. Lastly saya mewakili seluruh keluarga saya di sini mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..andai kata terlanjur bicara,,tersinggung bahasa...harap dimaafkan..almaklum siapa x pernah lakukan kesilapan kan...oklah setakat ni jelah dulu ye....jumpa lagi

Salam Lebaran

Khamis, September 17, 2009

WanJah.Com: 5th Blogaversay Giveaway By My Little Touch

WanJah.Com: 5th Blogaversay Giveaway By My Little Touch

Khamis, September 17, 2009

5th Blogaversay Giveaway By My Little Touch

Firstly..tahniah buat Cik Azie, baby dah nak masuk pra yer.......Untuk giveaway ni memang cute la hadiah2 yang ditawarkan....boleh x tido lena nih...

Antara hadiah2 yang cik azie nak bagi pada sesape yg join......




Happy Garden Fat Qtr




Lizzie*Kate Cross Stitch Chart
L*K Love is Best




Anchor Tatting Thread (Multi-color) & crochet yarn (light yellow) - sorry no photo ;)




10 gm of Japanese Beads which consist of round beads (1 pack),
hex beads (1 pack) & 3mm pearls (1 pack)
[Bead colours depends on availability]

Hexagon Flower Pincushion
And......Supprise,Bonus Give Away By My Little Touch.....

bestnyer kalau dapat ni..


Untuk penyertaan ni ada yang perlu dipatuhi,
Antaranya adalah:
Pertama,kena add banner My Little Touch kat side bar and link kat blog
Kedua,jadi pengikut yang setia..
Ketiga,wat satu entry khas for Giveaway iniii
Keempat,komen kat entry cik azie kite yg come lote tu....lepas tu inform participation by email to liltouch@gmail.com

Haaaa....Tunggu Apa lagi...Jom Kita Join Ramai2..Meriahkan Contest cik azie nih..

ni Kali Kedua Contest yang saya join...Ada rezki Bolehla menang..he3

Khamis, September 17, 2009

Sleeping Baby Contest

Cute Sleeping Baby Contest by Puan Baiti

Ni pertama kali join contest nih..nk try cuba manatau kot2 blh menang..he3..
Contest yang diberikan nama Sleeping Baby Contest oleh Puan Baiti @ Mizz Zizee.
Nak tahu lebih lanjut boleh lawat blog beliau ye... Love My New Life

Ni dia..gambar baby comel saya yang nak join dalam contest nih..he3..comel ke???para juri sila cuci mata ye...




Erm..tengah fikir ni..lepas tido nak buat apa ek? nak g jalan2 atau nak dera ummi suh dukung adik...hu3..erm..duit raya dapat berapa ye tahun ni, mesti banyak. Bapak sedara,mak sedara adikkan ramai,sure penuh poket. Alahai ngantukla plak..tido terus je la..buat pe nak pikir pjg2..adikkkan baby lagi...ZZzzzzZZZzzz..

NAMA BABY = MUHAMMAD YADIY NAUFAL BIN YUSRI
BIRTH DATE = 19 APRIL 2009
PLACE OF BIRTH = HOSPITAL DAERAH YAN,KEDAH
NAMA IBU = NOR ROSMARIA BT ZAINOL

Apa yang special ya tentang blog Love My New Life ni....pertama kali saya tengok je terus jatuh cinta dengan susun kata dan bahasanya. Mesej yang disampaikan mempunyai maksud tersirat dan tersurat oleh empunya blog ini dengan cara yang tersendiri dan lain dari yang lain. Luahan hati,ikatan yang erat antara sahabat handai, segalanya dari blog ini membuat hati saya tertawan.