Jumaat, November 13, 2009

Shoping Kain Batik

Hari cuti sedunia kali ni..hehehehe..panas pun panas...tapi dah buat planning nak keluar petang nanti..tunggu redup skit..baru best nak keluar. Jadi bila petang skit berangkatlah aku dan adikku ke destinasi pertama yang telah dirancang.

Sampai je kat sana terus kitaorang servey harga disitu..memang rambang mata kalau tengok kedai2 dan barang yang dipamerkan. Tentu tertanya2 bukan..ke manakah aku dan adikku pi ye...hehehhhe. Jawapannya...jeng..jeng..jeng ialah...Beras Terbakar. Salah satu tempat yang mesti orang pergi kalau mai ke Pulau Langkawi ni..sebab kat sini murah2 kain batiknya...jadi sebenarnya kitaorang pi kat sini untuk shoping kain batik la..disamping barangan yang lainnya. Jenuh jugak bertanya..nak cari harga yang terbaik..almaklumla nama je dok di langkawi tapi beli kain batik x pernah..huhuhuhu..selalu mak je datang sini beli kat kitaorang(ape teruk punya anak kan)..bukan pe aku jenis x minat sangat beli kain batik ni..tapi kalau pakai..aku pakai tau..nanti kata aku x pakai lak..hehehehe.

ok..berbalik pada shoping kain batik tadi ye..dah habis kitaorang bertanya sampai ke dalam nun..penat jugak..dengan panas sama..last2 kitaorang belilah dengan sorang kak tu..dah x larat jalan dah..lepas tanya itu ini..boronglah kitaorang 16 helai kain batik jawa tulis(pemes terkini dan menjadi rebutan sebab cantik dan elok kainnya). borong juga kain pelikat harum..wangi giler tau bila gosok skit2..lepas tu dah penat..berat jugak bawak bungkusan tu tau...senget sebelah bahu aku..hhhehehe..tapi puas hati lah..ni pun beli untuk orang..harap2 puas hati ye ornag yang kirim tu..hehehehe.

Nilah antara yang aku beli kat Beras Terbakar


kain pelikat Harum


















Kain batik Jawa Tulis












Lepas shoping di situ kitaorang satu family pi jejalan kat kuah..destinasi kedua pi Kamdar (cari kain -adik aku punya nak buat baju) Nakkata lama x lama jugak tapi hari dah malam bila kitaorang keluar dari Kamdar...hujan lebat pulak. Jadi kenalah tunggu sekejap..bagi reda skit..yerlah aku pi pun naik motor je, keta xder..belum ada rezki. InsyaAllah..one day nanti. Bila dah reda skit..barulah bertolak..singgah sekejap di TSH untuk berteduh dan rehatkan badan sebab hujan lebat la pulak. Nak xnak kenalah berhenti kejap..sekurangnya kat sini x kena hujan...lepak kat Breads Story di situ...kena pulak time tu buat sales Buy One Free One..apalagi. Aku tengok ada sorang apek tu dah siap tunggu situ family dia..rupanya tunngu sales ni lah...bila letak je notis Buy One Free One tu terus dia pergi macam kilat. Banyak juga dia borong terutama roti sosej(peberet aku)...alahai aku pun dok tunggu di belakang dia...intai2 jugak takut habis dia ambil..x ke kempunan aku dibuatnya. Nasib baik ada lagi.tapi tinggal 6 biji je..aku ambil 4..ada lagi 2..pastu kakak sorang tu ambil lak...kira oklah kan..ada juga bahagian aku dan family...alhamdulillah rezki.

Sementara tunggu hujan reda...masuk jugak la dalam TSH tu..beli air, baby food untuk my baby..dia pun kena makan jugak kan...dan lepak kat corner luar TSH kat meja Breads Story tu. Masing2 tengah tunggu hujan turun, bukan setakat aku je..ramai lagi yang lepak kat situ. My baby tu..suap je baby food jenama Heinz tu perasa pisang dan pear laju je dia makan..sampai tinggal separuh..abang dia pun kalut nak makan jugak..aku suap je..x bagi satg meragam lak nanti..tu pun berebut dengan adik dia. Stay kat situ lama jugak la..sampai TSH tutup..pastu baru boleh balik...redah jugak tapi hujan xlah lebat sangat. Kira bolehla..sampai je kat rumah..terus salin baju pe semua..mandi. Sejuukkkkkkk....Oklah dah nak beradu...ngantuk ..Nite semua...

Pic kat Corner Breads Story



Lots Of Fun Today

2 comments:

lily lotus berkata...

bestnya jalan2 sambil shopping..tunjuklah hasil rembatan

nor rosmaria zainol berkata...

hehehhe...itu kira shoping dh tu lily..shoping kain batik je..huhuhu..hujan lebat xleh pi mana sgt...lagipun sini yang bandarnyer kat kuah je...