Rabu, Disember 09, 2009

Bz .....Sampai x sempat update

Salam semua....
mesti ada tertanya kan manalah menghilang tuan blog nih...lamanya x update...asyik benda yang sama je..hehehehhe

Sekian lama...ni baru menjenguk blog yang dah bersawang berhabuk pun...bzbzbzbzbzbbz...penat semua ada. Sebelum raya korban dah balik pindah dok kampung..banyak nak kena buat ..internet pun ambil masa nak proses kat sini. Ingatkan senang..sekali tukar borang je..rupanya banyak lagi prosesnya..kira pi mai pi mai jugak la kat telekom tu...rasa bengang pun ada. Nak buat macam mana kan nama pun kita ni pelanggan..kenalah tunggu semua tu..n last ni baru sedap sikit nak online. Masa xder internet ni macam ayam berak kapur..xtau apa nak buat. Bosan tahap cipan..kekekkekeke

Dalam diam xder internet ni..boleh lah pinjam sat laptop kak ipar masa balik mai raya korban aritu..lepas gian. hehhehehe....dan dalam tu kita ada 'baby` baru tau...nak tau apa dia????? jeng jeng jeng....kita dah beli mesin jahit jenama Brothers nv30..ada 70 jenis jahitan dalam tu,,,so sekarang tengah dalam proses nak belajar menjahit pulak...terkial-kial jugak la...manalah tidaknye...bukannnya pandai jahit-jahit ni..dah lama tinggal zaman menjahit ni...masa sekolah menengah dulu tingkatan 3. Itupun sebab kena buat projek ERT...kalau tak..memang x pegang mesin jahit. Tapi masa tu mesin jahit jenis ada meja pe semua..bukan macam sekarang pakai elektrik..auto je..semua jenis tekan butang..kerja senang. Tapi kalau x pandai pun blh rosak gak tau...itu yang tengah dok belajar ni...sabor je la..

Sifu pun xder nak tolong ajarkan..yang ada dah lama tinggal bab menjahit ni...dan mesin jahit digunakan pun x sama...jenis yg dulu2. Itulah yang bz sangat sampai x sempat nak jenguk blog tersayang ni...kena pulak anak demam campak kecik..jadi banyak masa diluangkan untuk si kecil tu..sekarang dah mula nak merangkak...gigi pun dah tumbuh 4 atas 2 bawah..gigi kapak tau...kuikuikuikuikui.....x macam abang dia dulu..gigi kecil je..sederet tumbuh sekaligus..demam terus..

Emak,adik pe semua pulak ikut abang sulung ke Johor..gi melawat sana pulak..jadinya banyak la tugas kena buat kat rumah ni...tinggal kami je dengan abah dan juga adik ke 4...amik SPM tahun ni...x lama dah..tinggal paper Geografi satu lagi...pastu holidayyyyy...dia lah bukan saya...kekekekkekeke...

Ingat nak ambil lesen tapi xtau lagi...kewangan x mengizinkan. Kalau dah pandai menjahit boleh jugak ambil upah kan...boleh jugak tambah duit poket..hehehehhe..

Erm..dah panjang lebar ye .....tengah malam dah pun..ni pun take over sat..tadi hasben guna pc..update apa yang patut...satgi nak tengok wmc lak...pantun plak..hehehehhe..itupun satu kebz..an jugak tu...sibuk berpantun.

oklah...jumpa lagi ya....zasssss..adios...salam

2 comments:

lily lotus berkata...

hebat...selamat jahit menjahit

nor rosmaria zainol berkata...

hehhehe..tq...tp banyak nak kena belajar gak ni...