Ahad, Februari 28, 2010

Giveaway Dari CUJIE

Seperti biasa kali ni giveaway dari Cujie sempena bulan Februari ni...bulan cinta kata orang. Nak tahu lebih lanjut klik je banner di atas. Saya dapat tahu tentang giveaway ni dari Sarah .
hadiah yang ditawarkan pun best jugak.
Bagi yang nak join tu jangan lupa ye letak nama Ros ok..

Hadiahnya ialah :

1. Tempat pertama : Produk dermalogica conditioning body wash, stress relief treatment oil, body hydrating cream & the ultimate buffing glove worth RM150

2. Tempat kedua : Shawl dari Aisyahscarf worth RM13

3. Tempat ketiga : Felt yang akan dijahitkan nama anda worth RM10.

Giveaway ini akan berakhir pada 28 February 2010.

Pemenang akan dikira berdasarkan undi.


Selamat Mencuba...

Sabtu, Februari 20, 2010

adiella collection giveaway


  Cabutan Pertama


                                                                        Lace Jewelery Box Heart Shape



             Cabutan Kedua Fleece Blanket(Jean Perry)  Size: 120cm *170cm



Giveaway ini dianjurkan oleh blog Adiella Collection . Sesapa nak join dialu2kan ye...klik je link di sebelah ni. Hadiah yang ditawarkan seperti yang terlihat di atas...best kan?? syarat2 pun senang je..boleh tengok di bawah:


Step 1: Jadi follower adiellacollection

Step 2: Buat satu entry ttg giveaway ini b'serta gambar hadiah giveaway diatas b'tajuk "adiella collection giveaway".

Step 3: Sila link kan blog ini di blog list anda.

Step 4: Sila tinggalkan comment b'serta link anda atau email.



Tarikh tutup "giveaway" ini adalah pada 20 February 2010 (11.59 pm). Pemenang b'tuah akan diumumkan pada 21 February 2010.

ok..tu je...


tata...

Khamis, Februari 18, 2010

Letih Tapi Hepi

Hari yang agak meletihkan tapi gembira...satu family pergi ke rumah Pakngah mat di Alor Setar sekali dengan nenek dan tokwan. Crowded satu avanza abang punya..hahahhaha..penin...sempit semua ada.

Sampai kat sana dalam 7.30, semua ada. Erm..pakngah x berapa sihat..akibat dilanggar tempoh hari. Terbanring je...sedih aku tengok. Doa2 pakngah cepat sembuh dan dapat lakukan kerja seperti sebelum ini. Wahida, apit, fitri dan sorang lagi si bonsu, aku x ingat nama...semua dah besar. Dah macho,segak dan lawa pun..aku sendiri x cam muka diorang. Yelah..masa aku dok sana time aku tingkatan 5 dulu..masa sekolah teknik dulu . Ni kira jejak kasih lah ni..hehehhehe..

Makan malam kat situ...dalam jam 10.30 bertolak balik dari sana...sampai rumah dalam 11.00 malam. Letih tapi hepi...dapat borak2 dengan mak saudara dan rakan2 masa kecik dulu(xlah kecik tapi memori tetap ada). Sekarang semua dah besar...masing2 dah bekerja...dan akan jadi milik seseorang suatu hari nanti....cuma masa yang menentukan...kadang2 aku terfikir..macam kehilangan pulak...tapi pelik ..hehehhee..ntah .aku sendiri pun x tahu apa yang aku rasa...cuma rasa berkongsi tu ada..pernah ada memori dengan seseorang yang aku kenal...dan aku akan berkongsi memori itu dengan orang yang mereka kenal..lumrah alam...itulah hakikatnya yang patut semua orang terima. Adat memberi dan menerima...serta berkongsi..sayang menyayangi.

Dan yang pastinya sekarang ni...aku merindui seseorang yang aku sayang....

IN LOVE and MIsSing SomeOne


Ahad, Februari 14, 2010

Koboi Kecil

Berpeluh-peluh arini...panas terik dari tengahari sampai ke petang. Kena pulak ada kenduri kawen di kampung terdekat harini...14.2.2010..kebetulan hari valentine...aku x sambut pun. Sebab dah tau apa makna di sebalik valentine days ni so...aku x sambut. Erm...balik makan kenduri je..terus baring2 sambil main dengan Yusri Junior ni..sape lagi si kecil comel Muhammad Yadiy Naufal..sian anak ummi, berpeluh-peluh ..ruam pun makin banyak. dah letik pakai bedak sejuk dengan bedak siam tu...

Selepas menyusu..mandikan terus si kecil tidur,,letih agaknya dari tadi tak tidur2...nyenyak. Boleh ummi melaram dengan komputer japs..hehehehe. Abah esok baru balik..dapat cuti 4 hari...harini pun cuti tapi ada kenduri so..x blh balik lagi. Lagipun panas..sure abah letih. Xpe..esok masih ada. Anak-anak pun daj rindu kat abah diorang. Ummi dia pun sama..hhehehe. Yang si kecil pun baru lega demam..tu yg abis ruam naik kat dahi, dengan badan sebab peluh...tapi sekarang alhamdulillah dan beransur2.

Rasa ceria tengok anak-anak hepi..ceria..kita pun tumpang hepi...pelbagai aksi dilihat. dan diorang cepat membesar. Naufal dah pun 10 bulan usia, abang pula dah nak masuk 5 tahun x lama lagi...dah boleh masuk tadika tapi memandangkan ekonomi x stabil..so tangguhkan sekejap..tahun depan maybe akan masuk. Sabar je lah sayang...ummi tau abang suka berkawan...

Adik pula dah mula berdiri, panjat2...dah panadi buat aksi busuk, tiup belon..hahhahahha..lucu nampak kalau tengok dia tiup..habis air liur keluar. Bila marah je tarik rambut..macam le rambut banyak..remoih depan je panjang..hehehehhe. Gigi dah 7 batang..besar2 pulak tu..kata orang gigi kapak. hehehehhe..kapak pun kapak lah adik..janji blh makan kan?

aksi adik:


hai....saya naufal...hemsem x? hehehe




Sabtu, Februari 13, 2010

Layannnn..Rindu

Erm..dah jam 4.35 pagi..tapi mata belum mengantuk..jadi layannnn je la internet pagi2 buta ni..time orang lain dah tido..aku je masih celik. Dalam kebosanan mengadap pc ni..best gak layan contest2 yang menceriakan minda dan hatiku ni yang kerinduannnn...erm agak2 ada ke sape tau aku apa yang membuatkan aku rindu ni...hehehhehe. Hanya tuhan je yang tahu betapa aku merindu...teringat pula lagu Rindu2 aduh sayang merindu...oleh Fauziah ...aku lupa nama popular dia lak. Erm..dalam asik dok layan contest2 ni...jangan lupe ek..sapa yang berkunjung ke blog wanjah.Com ni joinlah sekali..meriahkan lagi..lagipun benda free kan..kalau dapat best jugak. Kalau x dapat,,,anggap je suka2..lagipun semua benda tu menambahkan lagi perkenalan kita dengan orang yang kita x kenal..bak kata orang eratka lagi silaturahim. Cewah...

Pandang ke kiri..tengok anak2 sedang nyenyak tido..sesekali si abang bangun..mamai2..tido balik..yang adik sedap je tido..walapun abang dia tido buas...aduhh..kadang2 abis ditendang orang. aktif sungguh..jadi kena la letak bantal kiri kanan nak elak dari kena tendangan. kalau x naya je...

erm..esok hari sabtu..apa plan aku pun xtau lagi...banyak yang nak buat tapi ntahlah mood masih dalam suram2..memikirkan apa akan jadi masa ke depan2 ye...masih jauh..masih samar..apapun aku doakan semuanya berjalan dengan lancar.

Harap semuanya berlalu dengan mudah,lancar dan elok...tiada perkataan yang boleh aku gambarkan tentang apa yang aku lalui sekarang ni...dalam hati hanya berkata SABARLAH.....

Harap esok adalah lebih baik dari hari ini

Amin


Sabtu, Februari 13, 2010

Contest Cuba Teka Rm??

 
Contest oleh Mama ...kira harga petai ye..hehehhe...senang je syarat2nya...kalau nak tau jom terjah di SINI  
ada hadiah yang bakal dimenangi...meh meriahkan contest yang dianjurkan oleh Mama Damia Nurin.



Sabtu, Februari 13, 2010

Valentine Day Cash money giveaway contest

 
wow..duit rm50 tu...besar kan jumlahnya??? bagi saya le...kali ni contest diadakan oleh mr donny ien..sempena valentine days..jadi meh kita pakat2 join contest ni..sape yang bertuah dapatlah angpau dari mr donny. sape nak join jom klik SINI
syarat2 yang diberi pun simple je..semua mesti boleh punya..so layannnn....


lalalala..

Sabtu, Februari 13, 2010

Birthday Giveaway

 

Sesapa yang nak join content besday ni sila ke laman blog ni ye..klik SINI 
owh..so sweet kan usia skin dah memasuki 23 tahun...hidup bertambah matang,ceria dan akan menambah pengalaman dan juga pengetahuan. Semasa saya berumur 23 tahun ..saya sudah menjadi seorang ibu kepada hero saya yang sungguh comel. bahagia rasanya saat itu...hehehehe...so lovely. Dan untuk skin...apa yang saya ingin sampaikan hargai saat2 usia kita setiap masa,minit,saat dengan orang yang disayangi. Kongsi suka suka dengan mereka..mungkin dengan buat party besday,kek, muffin, belon..bunga2 segar.jangan lupa tau..eratkan silaturahim dengan yang tersayang..sambil imbau2 kenangan-kenangan yang telah berlalu..tengok album masa kecik ke.bertukar2 idea, or everything that u want to share with them ...hehehhe..anything  yang membuatkan aura kebahagian dan keceriaan meliputi segenap ruang ....enjoy that moment. 
and untuk wishes for u skin ...semoga hidup dilimpahi rahmat dan buih2 keceriaan dan kegembiraan...n also good luck !!! thats all...mmuuahh...



Jumaat, Februari 12, 2010

Teka Berat Qaseh Contest

 
Julung-julung kalinya Pn.Apash menganjurkan contest. Alkisah contest kali ini adalah kerana saya sendiri masih tertanya-tanya berapa berat Qaseh @ 10months. Supposed pergi timbang on 04/02/2010 tapi tak dapat pergi sebab saya busy dengan kerja. Tapi dah set appointment for next week. <---petikan dari puan empunya blog iaitu puan apash ye...nak join KLIK SINI
 
Jawapan berat Qaseh-9.2kg @ 10 months...teka je ni..hehehhe..tak tahu tepat ke tidak..cuba je lah..

Jumaat, Februari 12, 2010

Name My Baby Contest

 

Giveaway kali ni dibuat oleh puan/tuan empunya blog Wansenaribiz. Meh pakat2 join giveaway ni..hadiah yang ditawarkan pun mengancam..klik SINI.
Ops lupa pulak niat asal sebenar tuan/puan empunya blog ni adalah untuk beri nama baby mereka yang bakal lahir nanti. Nama yang saya cadangkan untuk:

Boy: Muhammad Danish Amsyar maksud yang terpuji, bijak dan berpengetahuan dan cergas
Girl: Nurin Damia Qistina maksud cahaya kebajikan,keberkatan dan keadilan-besar nanti suka tolong orang,bersikap adil dan saksama..hehehhee...
oklah tu aje....boleh menang ke? xpe..cuba x salahkan...selamat bergelar bakal ibu dan ayah x lama lagi...

Jumaat, Februari 12, 2010

Giveaway Disini Hatiku

Erm..dah lama x join giveaway..bukan pe..penyakit M datang menyerang..pastu bz dgn anak2, pindah rumah, cari kerja..macam2 nak kena settle..dan satu lagi bz dgn Fb..huahauahauahu...kalah menteri tau..asyik tanam kebun.

So giveaaway kali ni dibuat oleh Fawa
tarikh tamat 1 Mac 2010...jom pakat join..kot2 anda adalah pemenang bertuah tu kan? sape tau..hehehe